Pakettiautomaatit suosittuja Suomessa ja Baltian maissa

SMART CITY & BUILDINGS

VENUE: Kattilahalli, Helsinki
Sörnäisten rantatie 22,
00101 Helsinki, Finland​
​PARTNERSHIPS
Mikko Huttunen
​+358 50 367 5966
mikko.huttunen@bignordic.com​
LIPUT

Hannu Pikkarainen
+358 504 708 390
hannu.pikkarainen@bignordic.com

INTERNATIONAL PARTICIPANTS
& ACCREDITATION
customercare@bignordic.com

Big_logo_transparent.png

Business Insight Group

Kalevankatu 31,

00100 Helsinki
www.bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

Use the discount code
BIGEVENT to stay in
Kämp Collection Hotels

Pakettiautomaatit suosittuja Suomessa ja Baltian maissa

September 25, 2017

Ruotsalaisten verkkokauppa-asiakkaiden ostokäyttäytyminen eroaa merkittävästi siitä, miten Suomessa ja Baltian maissa toimitaan. Näissä maissa kuluttajat vastaanottavat lähetyksensä mieluiten suoraan pakettiautomaattiin, kun taas Ruotsissa ne noudetaan yleensä postista.

 

Toinen trendi on, että suuret verkkokauppayritykset ovat alkaneet suosia erikoistumista laajojen kokonaisratkaisujen sijaan, kun ne valitsevat jakelijaa. Kuluttajien käyttäytymisen seuraamisesta on tullut merkittävä tekijä, joka auttaa menestymään erilaisilla markkinoilla.

 

Posti avasi jo puolitoista vuotta sitten Ruotsiin myyntikonttorin palvellakseen ruotsalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, jotka harjoittavat kauppaa Suomessa ja Baltian maissa.

 

– Ruotsista lähetetään päivittäin suuria määriä verkkokauppaostoksia Suomeen, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Håkan Ohlin Postista. Hänen työpaikkansa on Postin Ruotsin Sundbybergissä oleva myyntikonttori.

 

– Suomessa Posti symboloi vahvoja arvoja, kuten turvallisuutta ja joustavuutta.

Posti on Suomen jakelumarkkinoilla hallitsevassa asemassa niin B2B- kuin B2C-sektorilla, hän jatkaa.

 

Enemmistö suosii pakettiautomaatteja

 

Postin jakelujärjestelmään kuuluu noin 500 pakettiautomaattia, jotka on sijoitettu strategisesti ostoskeskuksiin ja muihin keskeisiin paikkoihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Lisäksi on yli 900 postia ja noutopisteitä sekä tietenkin kotiinkuljetuspalveluita. Myös myymälöihin ja yrityksiin toimitettavat lähetykset ovat merkittävä palvelu.

 

Pakettiautomaatit ovat nousseet Suomessa suureen suosioon, ja suurin osa verkkokauppa-asiakkaista haluaa vastaanottaa tavarat pakettiautomaattiin. Lisäetuna on se, että asiakas voi tarvittaessa jättää tuotepalautukset samaan paikkaan. Automaatteja täytetään myös lauantaisin.

 

– Kuluttaja ei ole enää sidottu yhteen luovutuspisteeseen, joka määräytyy hänen postinumeronsa perusteella. Paketin voi noutaa yhtä hyvin vaikka työpaikan tai kesämökin läheltä, Håkan Ohlin sanoo.

 

Avuksi uutta tietoa

 

Posti on kehittänyt toimintaansa askeleen verran pidemmälle ja tuonut kerrostalojen auloihin pakettiautomaatteja, eli Smartposteja.

 

– Automaatti on kätevä kuluttajille, sillä heidän ei tarvitse huolehtia läpimenoajoista tai lähteä postiin hakemaan tilaamiaan tavaroita. Posti on ollut innovatiivinen ja hyödyntänyt uutta tietoa verkkokaupan saralla. Postiin luotetaan niin paljon, että monet suuret ruotsalaisyritykset ovat valinneet sen toimittajakseen niin B2B- kuin B2C-sektorilla, Håkan Ohlin kertoo.

 

Alkuperäinen juttu on julkaistu Aditro Logisticsin lehdessä keväällä 2017

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

How to Manage Cybersecurity Risk in Smart Buildings

June 4, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts