Pakettiautomaatit suosittuja Suomessa ja Baltian maissa

Ruotsalaisten verkkokauppa-asiakkaiden ostokäyttäytyminen eroaa merkittävästi siitä, miten Suomessa ja Baltian maissa toimitaan. Näissä maissa kuluttajat vastaanottavat lähetyksensä mieluiten suoraan pakettiautomaattiin, kun taas Ruotsissa ne noudetaan yleensä postista.

Toinen trendi on, että suuret verkkokauppayritykset ovat alkaneet suosia erikoistumista laajojen kokonaisratkaisujen sijaan, kun ne valitsevat jakelijaa. Kuluttajien käyttäytymisen seuraamisesta on tullut merkittävä tekijä, joka auttaa menestymään erilaisilla markkinoilla.

Posti avasi jo puolitoista vuotta sitten Ruotsiin myyntikonttorin palvellakseen ruotsalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, jotka harjoittavat kauppaa Suomessa ja Baltian maissa.

– Ruotsista lähetetään päivittäin suuria määriä verkkokauppaostoksia Suomeen, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Håkan Ohlin Postista. Hänen työpaikkansa on Postin Ruotsin Sundbybergissä oleva myyntikonttori.

– Suomessa Posti symboloi vahvoja arvoja, kuten turvallisuutta ja joustavuutta.

Posti on Suomen jakelumarkkinoilla hallitsevassa asemassa niin B2B- kuin B2C-sektorilla, hän jatkaa.

Enemmistö suosii pakettiautomaatteja

Postin jakelujärjestelmään kuuluu noin 500 pakettiautomaattia, jotka on sijoitettu strategisesti ostoskeskuksiin ja muihin keskeisiin paikkoihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Lisäksi on yli 900 postia ja noutopisteitä sekä tietenkin kotiinkuljetuspalveluita. Myös myymälöihin ja yrityksiin toimitettavat lähetykset ovat merkittävä palvelu.

Pakettiautomaatit ovat nousseet Suomessa suureen suosioon, ja suurin osa verkkokauppa-asiakkaista haluaa vastaanottaa tavarat pakettiautomaattiin. Lisäetuna on se, että asiakas voi tarvittaessa jättää tuotepalautukset samaan paikkaan. Automaatteja täytetään myös lauantaisin.

– Kuluttaja ei ole enää sidottu yhteen luovutuspisteeseen, joka määräytyy hänen postinumeronsa perusteella. Paketin voi noutaa yhtä hyvin vaikka työpaikan tai kesämökin läheltä, Håkan Ohlin sanoo.

Avuksi uutta tietoa

Posti on kehittänyt toimintaansa askeleen verran pidemmälle ja tuonut kerrostalojen auloihin pakettiautomaatteja, eli Smartposteja.

– Automaatti on kätevä kuluttajille, sillä heidän ei tarvitse huolehtia läpimenoajoista tai lähteä postiin hakemaan tilaamiaan tavaroita. Posti on ollut innovatiivinen ja hyödyntänyt uutta tietoa verkkokaupan saralla. Postiin luotetaan niin paljon, että monet suuret ruotsalaisyritykset ovat valinneet sen toimittajakseen niin B2B- kuin B2C-sektorilla, Håkan Ohlin kertoo.

Alkuperäinen juttu on julkaistu Aditro Logisticsin lehdessä keväällä 2017

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

SMART CITY & BUILDINGS

​PARTNERSHIPS & TICKETS
Mikko Huttunen
​+358 50 367 5966
mikko.huttunen(at)bignordic.com​
SPEAKING INQUIRIES
Aleksi Helander
+358 40 251 6598
aleksi.helander(at)bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

Big_logo_transparent.png

Business Insight Group

Kalevankatu 31,

00100 Helsinki
www.bignordic.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Vimeo Icon
SmartCity_2020_logo-02.png